Δήμος Αγίου Βασιλείου, Νομός Ρεθύμνης, Περιφέρεια Κρήτης

Switch to desktop Register Login

Λαογραφικό Μουσείο Σπηλίου

Λαογραφικό Μουσείο Σπηλίου Λαογραφικό Μουσείο Σπηλίου

Οι γυναίκες του πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Σπηλίου, θέλοντας να προσφέρουν και αυτές ένα λιθαράκι στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου και στην λαϊκή μας παράδοση, εργάστηκαν με ζήλο και δημιούργησαν Λαογραφικό Μουσείο στο Σπήλι.

Μάζεψαν αντικείμενα που σχεδόν έχουν χαθεί από το χωριό και όχι μόνο. Τα συντήρησαν και με τη βοήθεια του διευθυντή του Μουσείου Βόρρην κ. Βοιλιάνου, τα τοποθέτησαν στις αίθουσες του ισογείου.

Είναι πρόθυμες να συνεχίσουν την προσπάθεια για συλλογή και προσθήκη και άλλων αντικειμένων που είναι άγνωστα σε πολλούς και ιδίως νέους.

Ευχαριστούν όλους όσους έχουν δώσει πράγματα και όσους εργάστηκαν για τη δημιουργία αυτού του πολιτιστικού χώρου.

Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Σπηλίου

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011 13:48
Δήμος Αγίου Βασιλείου

Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου είναι δήμος της περιφέρειας Κρήτης που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης. Προέκυψε από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Λάμπης και Φοίνικα. Η έκταση του νέου Δήμου είναι 354.33 τ.χλμ και ο πληθυσμός του 10.079 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του νέου δήμου ορίστηκε το Σπήλι.

Έκθεση εικόνων

Δήμος Αγίου Βασιλείου | Δημαρχείο Σπηλίου, 740 53 Ρέθυμνο - Κρήτη, Ελλάδα. | Τηλ. 28320 22046 - 22888 :: Φαξ. 28320 22777 :: e-mail. dimoslam@otenet.gr | Copyright © Δήμος Αγίου Βασιλείου.

Κορυφή Desktop version