Δήμος Αγίου Βασιλείου, Νομός Ρεθύμνης, Περιφέρεια Κρήτης

Switch to desktop Register Login

Διαδρομές

Για τους λάτρεις της πεζοπορίας και της ποδηλασίας

Κόμβος1: Πλακιάς- Φαράγγι Κοτσιφού - Αγ Αντώνιος - Καλή Συκιά

Κατηγορία: Πεζοπορία - Ποδηλασία Χρόνος: 1.5 ωρες

Η παραπάνω διαδρομή έχει μήκος 6.430,00μ. και είναι χαραγμένη πάνω σε υφιστάμενο μονοπάτι. Η αφετηρία του είναι το κέντρο του Πλακιά και το τέρμα του είναι το Δ/Δ Καλής Συκιάς δια μέσω του Φαραγγιού του Κοτσιφού.Η διαδρομή χαρακτηρίζεται ως μία από τις καλύτερες του Δήμου Φοίνικα και αυτό γιατί έχει πολύ πράσινο και αρκετά νερά. Όλη η διαδρομή διαρκεί περίπου 1,5 ώρα. Η καθαρή περιπατητική διαδρομή μέσα από το φαράγγι είναι 3 χλ περίπου. Εάν κάποιος δεν θέλει να προχωρήσει σε ορειβατική διαδρομή έχει την δυνατότητα αν περπατήσεις πάνω στον κεντρικό δρόμο.

Διαβάστε περισσότερα...

Η παραπάνω διαδρομή έχει μήκος 12.625,00μ. και είναι χαραγμένη πάνω σε υφιστάμενο αγροτικό οδικό δίκτυο και μονοπάτια.

Κόμβος1: Λευκόγεια-Τίμιος Σταυρός Κατηγορία:

Πεζοπορία Χρόνος: 1.5 ωρες

Η αφετηρία είναι ο Πλακιάς ή τα Λευκόγεια και το τέρμα είναι το ύψωμα του Τιμίου Σταυρού. Η διαδρομή είναι ενδιαφέρουσα διότι περνάει από μικρέ καθαρές παραλίες όπως το Δαμνόνι, το Αμμουδάκι, το Αμμούδι, τα Σχοινάρια και καθόλου δύσβατη.

Όλη η διαδρομή είναι της τάξεως των 90 λεπτών αλλά έχει και εναλλακτικές λύσεις για κάποιον που δεν θέλει να περπατήσει τόσο πολύ.

Διαβάστε περισσότερα...

Η παραπάνω διαδρομή έχει μήκος 10.590,00μ. και είναι χαραγμένη πάνω σε υφιστάμενα μονοπάτια στο Κουρταλιώτικο Φαράγγι.

Κόμβος1: Λίμνη Πρέβελη - Κουρταλιώτικο Φαράγγι

Κατηγορία: Ορειβασία Χρόνος: 100 λεπτά

Η αφετηρία της είναι από την λίμνη του Πρέβελη έως την έξοδο του Κουρταλιώτικου Φαραγγιού. Η όλη διαδρομή παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον διότι είναι καθαρά ορειβατική, αφού ο περιπατητής θα περπατήσει από ορεινά μονοπάτια σε ποτάμια, θα περάσει μέσα από το φαράγγι κτλ.
Η όλη διαδρομή δεν διαρκεί πάνω από 100 λεπτά.

Διαβάστε περισσότερα...

Δήμος Αγίου Βασιλείου | Δημαρχείο Σπηλίου, 740 53 Ρέθυμνο - Κρήτη, Ελλάδα. | Τηλ. 28320 22046 - 22888 :: Φαξ. 28320 22777 :: e-mail. dimoslam@otenet.gr | Copyright © Δήμος Αγίου Βασιλείου.

Κορυφή Desktop version